Weten hoe de reis het beste kan verlopen? Lees dan de 10 tips en ga gerust op vakantie.

1. Winterbanden; aangezien er meestal veel sneeuw ligt of dat er veel valt, is het een sterke aanrader om te investeren in winterbanden. Dit komt omdat de controle over de auto meer gewaarborgd is en de auto bij een eventuele te maken noodstop aanzienlijk sneller stilstaan.
(http://www.rezulteo-banden.nl/winterbanden/remmen-op-sneeuw-zomerbanden-versus-winterbanden-25306)

2. Schaf milieustickers en vignetten voor de rit aan, dit voorkomt lange wachttijden bij de grens en soms is er ook nog een financieel voordeel. (http://webwinkel.anwb.nl/webwinkel/vignetten.html)

3. Voorkom files;
Ten eerste: voorkomt dit een heleboel frustratie op vakantie die mede ook bedoeld is voor een stuk ontspanning en als tweede: scheelt het een heleboel tijd als een file wordt vermeden eem file vermijden kan heel gemakkelijk neem altijd de route die iets langer is dan de navigatie aangeeft, de gecalculeerde route op uw navigatie hebben waarschijnlijk andere navigatie systemen ook. Komt u toch in de file is het raadzaam om de eerste afslag te nemen en via de dorpjes rijden. Een alternatieve route is het raadzaam om een routekaart aan te schaffen.
(http://www.anwb.nl/verkeer/buitenland/verkeersinformatie/wintersport)

4. Zorg ervoor dat materiaal zoals sneeuwkettingen en een waarschuwingsvest eenvoudig te bereiken zijn, de meeste auto’s hebben achterin een dubbele bodem voor deze uitrusting. Wees er alleen van bewust, mocht u ze nodig hebben, dat u niet eerst alle bagage uit de auto moet uitladen alvorens de spullen te bereiken zijn.

5. Tank de auto niet langs de snelweg; Bij lange ritten moet er natuurlijk getankt worden, maar dat probleem hebben alle reizigers en dit kan leiden tot lange rijen bij het tankstation. Neem daarom de moeite om even van de snelweg af te gaan en in het plaatselijk dorp te tanken, 9 van de 10 gevallen is dit financieel voordeliger.
(http://www.athloncarlease.com/athlon-nl/u-bent-leaserijder/producten-en-diensten/brandstofprijs/)

6. Zorg dat bij aankomst het verblijf direct toegankelijk is, niets is erger dan na een rit van 10 uur nog een paar uur te wachten op de sleutel. Het is meestal pas mogelijk om na 12 uur pas te kunnen inchecken, neem daarom eerst contact op met de desbetreffende accommodatie.

7. Neem voldoende eten en drinken mee voor de reis, het kan namelijk gebeuren dat er onvoorziene vertraging optreed, zorg er dan ook voor dat u op dit soort situaties altijd bent voorbereid.

8. Neem de tijd voor de reis; het is natuurlijk het mooiste om ze snel mogelijk op de bestemming te zijn, maar wat is dat ene uur voordeel afgewogen tegen de misschien wel acht uur stressvol rijden en vermoeid achter het stuur zitten? Rijdt daarom in alle rust en ontspanning naar de bestemming.

9. geef de auto een ‘wintercheck’ voordat u op reis gaat, er is namelijk niets erger dan in de kou en sneeuw pech te krijgen en langs de weg staan kou kleumen, neem daarom de moeite om even langs de garage te gaan.

10. Vergeet geen warme kleren, het is natuurlijk in de auto niet nodig om een jas aan te hebben, maar voor het leuke sneeuwkettingen proces of zelfs het tanken is het toch wel zo handig om even die warme jas aan te kunnen trekken.

Advertenties