“Welk type zoek je?” Één van de eerste vragen die een verkoper stelt als u een ski komt kopen, maar u weet echt niet welke u moet kiezen wees voorbereid op deze vraag en check hieronder welke ski’s bij jou passen.

Alpine Ski’s
Dit zijn de perfecte ski’s voor de persoon die ‘s ochtends vroeg al op de piste te vinden is, deze zijn namelijk perfect voor de frisse pistes die net geprepareerd zijn, deze ski zit tegen de competitie ski aan en volgt alle bewegingen nauwkeurig op, geschikt voor de gevorderde tot expert wintersporter.

Freeride Ski’s
Deze werkpaarden zijn speciaal voor de off-piste wintersporter, ze zijn daarom gemaakt om door verse poedersneeuw heen te glijden en de bochten als een snijden als een mes door bo-ter. Om er een “normale’ piste mee te nemen zijn ze een stuk minder comfortabel omdat er weinig grip mee te behalen valt. Geschikt voor de gevorderde wintersporter.

All-Mountain
De naam zegt het al, geschikt voor ieder terrein, ze zijn dus zowel voor on- en off-piste te gebruiken dus perfect voor de wintersporter die naast het skiën op de piste zelf ook van off-piste wil genieten. Het nadeel van deze ski’s is dat ze nergens in uitblinken, en het gemid-delde van alle elementen hebben. Geschikt voor de gevorderde Wintersporter.

Trailblazers
Perfect voor de wintersporter die houd van rode en zwarte pistes maar nog niet toe is aan een Alpine of Carve ski, deze ski’s zijn het meest geschikt voor de vakantieganger die al heel wat jaren op de ski’s heeft gestaan. Geschikt voor de beginnende tot gevorderde wintersporter.

Cruisers
Eerste keer op wintersport of even snel een dagje op de sneeuw? Dan zijn deze ski’s zeer geschikt, ze draaien makkelijk in de bochten en zijn eenvoudig om mee te remmen. Daarom vereist het niet veel techniek en zijn daarom uitermate geschikt voor de eerste paar keren op wintersport. Geschikt voor de beginnende wintersporter.

Carvaholics
Zo scherp als een slagersmes snijden deze ski’s door de bochten, niet van het off-piste maar wel van het uiterste opzoeken? Deze messen kunnen dat gevoel bieden, speciaal ontworpen om ze scherp mogelijk de bochten te nemen op de gladste piste van het gebied. Geschikt voor de gevorderde tot expert wintersporter.

New School
Altijd te vinden bij het funpark en de halfpipes? Deze ski’s zijn speciaal ontworpen om te klappen op te vangen en het ijzer van de “slides”. Los van dit is er ook prima op te skiën bui-ten het gespring om. Geschikt voor de gevorderde wintersporter.

De perfecte match gevonden? Kijk dan voordat je gaat kijken nog even op de ANWB skitest site om te kijken welk merk het beste aanbod heeft, om zo het beste voorbereid te zijn.

Advertenties